Friday, 16 September 2011

Mansuh ISA terus!

MANSUH ISA!!!!

Ucapan tahniah bertalu- talu. Patutkah rasa bahagia dan bangga?

" You should be happy " kata seorang teman. Entahlah, patut rasa 'happy' atau tidak. Ketika berkempen memansuhkan ISA memang terasa perjuangan ini memang sukar.

" bagai anjing menyalak bukit" kata setengah orang.

Tapi kami teruskan juga walau seringkali longlai dengan kurangnya sokongan.

Akhirnya lembut lidah Perdana Menteri menuturkannya.

Terpulang kepada kita cara bagaimana untuk menerimanya. Namun jelas disebutkan, tindakan pencegahan dan penggubalan undang-undang dan akta baru akan dilaksanakan.

Kita tunggu dan lihat.

Kita masih tidak selamat dan kita masih dijajah oleh UMNO BN!!

1 comment:

Anonymous said...

Saya beritahu kamu orang satu rahsia , saya pandai baca bahasa cina , BI, BM. Di surat khabar cina, MCA kata DAP ialah anak pantung/anjing PAS. Apabila baca newspaper Bahasa Malaysia seperti UTUSAN 'M'' pula, UMNO pula kata PAS ialah anak pantung/anjing DAP. Siapa cakap betul ? Rakyat dibodohkan-lah. Sebab mereka mahu membuat kacau bilau antara parti dalam Pakatan Rakyat dan juga sengaja mewujubkan perasaan praksangka antara kaum Melayu dan Cina supaya semua Melayu mesti bersatu padu menyokong UMNO yg memperjuang '' Poket $$ '' parti dan juga mengukuhkan kuasa. dan lupakan kegiatan '' Baik'' mereka. Apabila UMNO bagi satu biji gula bagi rakyat, jangan gembira dulu, nanti rakyat akan dipukul seratus kali dgn kayu..... sedar-lah taktik politik yg kotor..