Friday, 18 September 2009

Ramadan akan berlalu pergi...kenangan di malam 28 Ramadan...

Bersahur beramai-ramai...anak-anak remaja harapan Agama dan bangsa...moga Al-Quran di dada dan di dalam diri sentiasa dijaga dan dijulang...anak-anak hafiz dan bakal Hafiz dari Sekolah Menengah Islam Hira', Maahad Tahfiz Al-Quran Hira'.


Imam solat Tahajjud dan solat Tarawikh di Masjid UIA...indah dan sedap bacaannya...

Apa lah pulak yang dido'akan oleh seorang sahabat kepada sahabatnya ni...
Yang merengkok tidur tu, anak yang sulong...Anas Al Hafiz...letih la kot dok buat pengambaraan...ummi ambil dari sekolah petang terus mohon dihantar ke Masjid..tak balik rumah lansung....
Alhamdulillah...Al-Quran dijulang...sentiasa di sisi...

Alhamdulillah...moga akan kekal begini dari kecil hingga dewasa..moga menjadi peneman di dalam kegelapan di alam kubur...

Tenang hati dan jiwa....Indahnya Ramadan....

Hidup...dan berseri Ramadan di Masjid UIA...

Asiah yang tak tidor malam pada malam 27 dan 28 Ramadan...saya kata dia kira batu2 di sekitar masjid...marah betul dia...ada satu malam tu saya terjaga pada jam 3 pagi dan dia tiada di sisi, saya cari dia di segenap pelusuk masjid hingga masuk ke bilik operasi Masjid...at last baru teringat nak call abah dia..rupanya dia turun pergi tidor di ruang lelaki...ishh...menduga kesabaran betul...

Anak-anak lepas bersahur....

Anak kecil pun iktiqaf...berbagai bangsa...comel...banyak aktiviti...belajar, mengaji...dengan niat beribadat kepada Yang Maha Pencipta...

Tengok ceria mereka menghidupkan malam-malam terakhir Ramadan..moga Allah reda.....

6 comments:

IMCurtain said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri & Selamat Bercuti dari kami di IMCurtain.com. Maaf Zahir dan Batin!

p/s: Kami ingin mengajak para blogger semua untuk menyertai komuniti blogger kami di IMCurtain.com

Aina@Azila said...

Sejuk hati ibu yg mengandung tengok anak2 cam ni kan?

Kelakar pun ada juga tengok gaya masing2 tidur... kena candid masa tidu hehehehe....

Semoga kita diperteukan di ramadhan yg akan datang, amin.

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah lebaran

dayang said...

selamat hari raya aidilfitri..
maaf zahir batin!

ummu asiah said...

IMCurtain

Terima kasih atas ucapan dan ziarah.

Aina@Azila
dah lama baru dok tengok balik blog ni..ha..ah..Alhamdulillah..moga anak2 tu kekal beriman dan AlQuran di dada.
Ya..harap2 panjang umur..rindu akan datangnya Ramadan lagi.

ummu asiah said...

PakKaramu

Terima kasih sudi singgah dan ziarah blog ni..

ya salam lebaran..berlebaran di bagan pinang pulak...jom....