Tuesday, 12 October 2010

"First Ladies Summit" Apa, untuk siapa???

Foto : Abah Asiah
Lokasi : Taman Melewar (Markaz)
Tarikh : 9 Oktober 2010
Event : Ceramah "Mari Tolak Khurafat BN-UMNO"

Anak-anak ini apa mereka kesah....pemimpin bercakap di belakang mereka boleh terus bermain, merekacipta mainan apa saja untuk menghilangkan kebosanan...hidup ini indah buat mereka tanpa gangguan...Tahu tak yang sekarang ni sedang berlansung First Ladies Summit...sedang berbincang tentang isu kanak-kanak...isu anda...berjuta-juta wang rakyat dihabiskan agaknya...baca kat link ni...First Ladies Summit apa yang depa nak buat...

Atas daya usaha 'First Lady of Malaysia' mereka membincangkan tentang apa yang patut dilakukan untuk anak-anak ini demi untuk menjamin masa depan mereka. Kata 'First Lady of Malaysia' ini dalam ucapan sulong pembukaannya ialah "to make this world a better place for the children"

Maka beliau pun mengarahkan semua hadirin bertepuk tangan pada ucapannya yang disampaikan dengan penuh perasan itu.

Antara program-program yang akan diadakan ialah program bicara dengan wanita pertama, pertunjukan budaya, majlis berkongsi pengalaman, menetap deklarasi wanita pertama, pertunjukan fesyen dan lawatan ke sekitar Putrajaya. Program pada 12 dan 13 Oktober akan diadakan di sekitar Putrajaya, Hotel Palace of Golden Horses dan Hotel Royale Chulan.

Selepas program tiga hari itu yang membawa tema ’A Child Today, A Leader Tomorrow’, para delegasi akan melakukan lawatan bersama ke beberapa destinasi pelancongan seluruh negara. Antaranya ke Kuala Lumpur, Pulau Langkawi, Pulau Pinang, Terengganu, Pahang, Sabah dan Sarawak. dipetik dari sini.


Ada kawan Makcik bagitahu makcik...kan Kerajaan luluskan RM100 juta bajet untuk projek PERMATA yang Rosmah bertanggungjawab ke atasnya...cuba baca kat link ni...PERMATA. Jadi agaknya kena la Rosmah belanja bagi habis duit tu...kalau tak kena pulangkan balik....Entahlah macam logik je...

Kesian kat adik-adik dan anak-anak makcik dan seluruh anak-anak di Malaysia kan...apa hasil dan habuan yang anak-anak semua dapat ya???

No comments: