Tuesday, 6 May 2008

Menarik dari YouTube

Ingin berkongsi satu video yang saya rasa menarik..untuk tontonan dan lebih lagi untuk kita memahami apa yang difahami oleh seorang Menteri yang diberi tanggungjawab.
Kami dari GMI telah cuba membuat temujanji untuk bertemu dengan Menteri tersebut,tapi gagal. Sejak tahun 2001 kami telah cuba menghantar banyak surat untuk membuat temujanji dan berjumpa dengan Menteri Dalam Negeri yang terdahulu yang juga Perdana Menteri iaitu Dr Mahathir dan juga Dato' Seri Abdullah Badawi. Namun semunya tak dilayan...jadi ada beberapa occasion kami terpaksa ambush kedua-dua Perdana Menteri ini. Kami berjaya menghulurkan surat ke tangan Dr Mahathir di Persidangan UMNO di PWTC dalam tahun 2002...memang teruk kami dikepung dan dihalau oleh bodyguard PM. Sekali lagi Pn Norlaila dan saya terpaksa ambush Pak Lah di Felda Sendayan dalam tahun 2006. Kami berjaya menembusi kepungan bodyguard dan SB-SB. Alhamdulillah, surat sampai ke tangan Pak Lah. Bila Pn Norlaila minta supaya suaminya dan tahanan yang lain dibebaskan Pak Lah kata "InsyaAllah, InsyaAllah"...hingga kini belum dibebaskan dan dah genap enam tahun di Kamunting.
Kadang-kadang kita terpksa melakukan perkara sebegini apabila orang yang bertanggungjawab tidak mahu melayan kita dengan cara yang baik dan melalui saluran yang betul.

1 comment:

silversarina said...

salam,

nanti lapang akak nak tonton video ni.