Thursday, 28 August 2008

Sumpah Yang Benar-Membela Nasib Rakyat dan Negara

Akhirnya hari ini Anwar selamat mengangkat sumpah sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh. Saya tersenyum membaca tajuk entry di Blog Hishammuddin Rais..."Akhirnya Anwar Bersumpah Juga"...hhmm...kan sebelum ni sepanjang tempuh berkempen di P044, sebaik sahaja Si Saiful bersumpah laknat ke atas dirinya di Masjid Wilayah Persekutuan pada 15hb Ogos 2008, semua pemimpin BN khususnya UMNO sebuk menyuruh Anwar bersumpah. Walaupun ramai ulamak mengatakan Anwar tak perlu bersumpah..tidak wajib bersumpah...tapi tidak...mereka masih ego dan hilang akal tetap menyuruh Anwar bersumpah..

DS Anwar Ibrahim melalui semua detik-detik terutamanya sepanjang tempuh kempen dengan tenang dan tersenyum sentiasa walaupun dihamburkan dengan pelbagai tuduhan.

Hari ini 28 Ogos 2008 pada jam 10.05am, DSAI akhirnya selamat Bersumpah...menjadi ahli Parlimen yang sah. Tidak tahulah samada puas hati atau bertambah sakit hati orang-orang yang berdengki dengannya dengan sumpah terkini DSAI....

Sudah tentu semua ahli Parlimen Pakatan Rakyat akan mendapat kekuatan yang baru dengan naiknya DSAI sebagai Ketua Pembangkang yang baru. Moga Pakatan Rakyat terus kuat untuk membela nasib rakyat.

Kami semua menanti hari-hari yang lebih cerah menerangi seluruh bumi Malaysia. Penantian juga tertumpu kepada kedatangan hari esok apabila Perdana Menteri Malaysia akan membentangkan Bajet 2009. DSAI akan duduk berhadapan dengannya..seperti kata DSAI dalam ceramahnya.."saya akan kenyit-kenyit mata pada Pak Lah"...Moga Bajet 2009 memang benar berhemah untuk keselesaan rakyat keseluruhannya.

Namun saya juga menanti dengan penuh debaran dan tanda-tanya apa lagi yang tindakan yang difikirkan oleh kerajaan dan pemerintah untuk menghentikan kebangkitan rakyat dengan kemenangan kuasa rakyat khususnya di Permatang Pauh.

1 comment:

Neeza Shahril said...

hhehe.. betul tu.. saiful suruh sumpah.. dia sumpah dah pun.. 1 malaysia dengar hehehehe...
semoga dia bakal membela nasib rakyat.. Insyaallah...