Tuesday, 1 June 2010

Wajah-wajah nereka ketika berangkat menunaikan MISI LL4G

31 Mei – Berikut adalah nama-nama rakyat Malaysia yang menyertai Misi Talian Hayat Untuk Gaza (LL4G) yang berada di atas kapal penumpang “Mavi Marmara” milik IHH, Turki ketika diserang oleh komando laut Israel di perairan antarabangsa hari ini.

1. Tn Hj Noorazman bin Mohd Samsuddin, HALUANPalestin
2. Dr Mohd Arbai’e bin Syawal, HALUANPalestin
3. Dr Syed Muhammad Haleem bin Syed Hasan al-Haddad, HALUANPalestin
4. Ust Al-Hami Husain bin Suhaimi, HALUANPalestin
5. Mohd Nizam bin Mohd Awang, HALUANPalestin
6. Ust Hasanuddin bin Mohd Yunus, Aqsa Syarif
7. Tn Hj Jamuliddin bin Elias, Yayasan Amal
8. Dr Selamat bin Aliman, Jemaah Islah Malaysia (JIM)
9. Abdul Halim bin Mohd Redzuan, Muslim Care
10. Mustafa bin Mansur, MAPIM
11. Ashwat bin Ismail, Wartawan ASTRO
12. Shamsul Kamal Latif, Juru kamera ASTRO

Mustafa Mansur yang mewakili MAPIM menaiki kapal Mavi Marmara pada 29hb Mei setelah kapal Challenger II yang dinaiki beliau mengalami kerosakan di tengah perjalanan.

dari LL4G

Gambar-gambar mereka yang diambil sebelum berangkat ke Turki memulakan misi. Dikutip dari photo album isteri Dr Selamat Aliman. Kenanglah wajah-wajah mereka di dalam do'a-do'a kita moga mereka beroleh kekuatan jika ditangkap dan diinterogasi oleh tentera ISRAEL.
Dr Selamat Aliman dari Jamaah Islah Malaysia dan juga PACE Palestine Center Of Excellence..sahabat kami ditemubual oleh Wartawan Malaysia Harmoni. Saya ambil gambar-gambar ini dari album di FB isterinya Kak Faezah..moga mereka beroleh kekuatan dan ketenangan.
Kami sudah bersedia dari segi mental dan fizikal untuk hadapi sebarang kemungkinan...ketua misi Hj Noorazman dari Haluan Palestine.

Update dari twitter sahabatalaqsha

Masih belum ada kabar aktivis tmsk WNI dari kapal Mavi Marmara yang merapat di Ashdod Mavi Marmara merapat di Ashdod. Digiring oleh tentara Israel.

Sebagian aktivis Freedom Flotilla ditahan di Ashdod

Sebagian Aktivis Kemanusiaan Sudah Ditahan Israel http://sahabatalaqsha.com/nws/?p=3369

Bismillah...saudara2ku...doakan SEMUA yang ada di Freedom Flotilla...malam ini...ditahajjud2 kalian...+-700 orang tdk ada kbrnya..

No comments: