Thursday, 7 May 2009

7 hb Mei 09...memang macam war zone!!!!

Terlopong saya menonton adegan dalam video clip ni...Ya Allah teruk betul polis menjalankan tugas mereka atas arahan pemimpin BN!!!!...

Ada ka..orang yang duduk dalam premis kedai tengah makan minum pun ditangkap...memang gila betul..

tu lah kalau kita menyumpah polis orang marah...tapi tengok sendiri macam mana depa ni buat kerja macam anjing suruhan!!!!

Penuhla kes mahkamah di Ipoh ni...tak tahulah apa nasib mereka...suami saya dan 12 orang lain yang ditangkap pada 6 Februari di Kuala Kangsar sedang tunggu tarikh perbicaraan pada 17-19 Ogos ni...

Ya Allah...berikanlah bantuanMu untuk kami rakyat dapat kembali kerajaan yang sah...turunkanlah bala tentera Mu melawan orang-orang yang zalim ini!!!!!!

3 comments:

thanaif said...

Saya juga beristighfar.

Bersyukur kerana warga semakin sabar dan tabah dan jelas berusaha memelihara ketenteraman awam walau pun mereka mempunyai hak yang dilindungi oleh undang-undang.
Kesabaran ini yang menakungkan air mata kerana terzahir siapa yang menjadi mangsa.
Ibarat perumpamaan bidalan kita,
'andai menebang menuju pangkal andai melanting menuju tangkai.'

Benar 7/May/2009 seakan-akan retak yang mengguris hati.
Bagi yang jauh bermusafir berasa seperti ingin meminta rotan sekerat.
Bersabarlah.

ummu asiah said...

thanaif..

ya cuba tengok mana ada rakyat merusuh mahupun mengamuk atau membelasah balik polis..

rakyat masih waras masih cintakan keamanan dan ingin keadilan dan mahukan kezaliman dihapuskan...

moga warga terus bersabar walau sabar ada hadnya..

kalau tak ada rotan penumbuk berbuku lima mahu saja dilepaskan ke muka mereka!!!!

thanaif said...

Tetapi mengapa ya bahasa inggeris tiba-tiba pada hari ini begitu banyak digunakan di blog-blog?