Monday, 20 July 2009

KEADILAN UNTUK ANAK BANGSA MALAYSIA

Walaupun dengan seruan yang singkat, Stadium MBPJ pada jam 4.30 petang semalam berjaya mengumpulkan ramai sekali rakyat ANAK BANGSA MALAYSIA untuk datang beramai-ramai menyatakan suara hati masing-masing.

Gambar di atas menunjukkan Tunku Abdul Aziz Ibrahim, National DAP Vice Chairman turut berucap di pentas buat julung kalinya...beliau baru sahaja pulang bersama kumpulan ahli DAP yang lain sesudah menziarahi keluarga Mendiang Beng Hock di Melaka.

"Today is the saddest moment of my life to see a young man died so tragically, life of an innocent young man "....lebihkurang begitulah ucapannya.

"Teoh Beng Hock may have gone from us, but his spirit is with us, his spirit living with us forever and ever...leaving a message...enough is enough!!!"

"Teoh Beng Hock is a son of Malaysia, though he is not a Malay Muslim, Hindu or etc..."

YB Teng Chan Kim, Speaker Dewan Undangan Negeri Selangor berwajah sedih dan muram di sebelahnya ialah YB Husam Musa. YB Teng menyampaikan ucapan yang amat memberangsangkan dengan kekesalannya apabila mendengar berita jam 5 mengenai ucapan Najib tentang perlawanan bola sepak Manchester United sedangkan negara dirundung malang dan sedih tentang berita kematian Beng Hock.

Kata YB Teng...Najib adalah PM yang paling 'suwei???'...katanya...sebab...bila dia nak jadi PM..Altantuya mati dibom, cukup 100 hari pemerintahannya negara dikejutkan dengan kematian Beng Hock pula....Malaysia bukan lagi sebuah negara yang selamat kerana seorang anak Malaysia telah mati kerana kezaliman MACC!!!

Orang ramai bangun memberikan 'standing ovation' kepada YB Teng dengan bertepuk tanpa henti di atas ucapannya yang menyentuh tentang kejadian beliau menghalau Khir Toyo dari Dewan Undangan Negeri Selangor...Katanya.."sekurang-kurangnya saya hanya menghalau Khir Toyo keluar dewan, saya tak boleh tangkap dia"...

Hampir kesemua penceramah menyentuh tentang sikap double satndard SPRM..hanya kerana jualan bendera berjumlah RM2,400 sedangkan ahli UMNO dan BN khususnya Khir Toyo mempunyai dakwaan tentang banglonya yang bernilai RM24 million dan kes Muhamad Taib yang membawa keluar wang tunai sebanyak RM2.4M..!! tak diberi apa-apa tindakan.

Di mana KEADILAN!!!!

Orang ramai yang hadir bersama menunjukkan sokongan. Boleh dikatakan hampir 80% adalah dari kaum China, namun kerana ini bukanlah isu kaum mahupun agama, maka anak bangsa Malaysia yang lainnya juga turut mencukupkan rentak revolusi rakyat yang marah dan kecewa dengan apa yang berlaku.

Semua mendesak agar satu Suruhanjaya Di Raja ditubuhkan dengan segera untuk menyiasat kes ini dan tidak boleh diserahkan kepada polis untuk menyiasat kerana Polis dan SPRM adalah sama sahaja, satu badan yang bernaung di bawah kerajaan BN yang zalim.
Kes Kugan yang mati di bawah jagaan polis belum selesai, belum ada sesiapa yang didakwa..bahkan sudah ramai yang mati di dalam lokap polis...

Timbalan PM mengumumkan bahawa Kabinet hanya akan berbincang pada hari Rabu ini samada akan menubuhkan satu Suruhanjaya Khas untuk menyiasat.

bersambung....

No comments: