Thursday, 23 July 2009

HIMPUNAN MANSUH ISA-JOM BERSEDIA UNTUK BERSAMA


Banner di bawah ini sangat menarik dan amat signifikan dengan isu yang berbangkit sekarang.

Gerakan Mansuhkan ISA telah terlebih dahulu memaklumkan tentang perancangan untuk mengadakan Himpunan Besar-Besaran yang dinamakan Himpunan Mansuh pada 1 hb Ogos ini.

Tup..tup semalam satu lagi pakatan NGO-PEWARIS yang menyokong ISA telah juga menyatakan hasrat mereka untuk mengadakan perhimpunan bagi menyatakan sokongan mereka terhadap akta zalim ini.

Kenapa signifikan....kerana logo HARAM HALALnya...

GMI kata ISA Zalim dan perlu dimansuhkan...yakni HARAM dalam Islam.

PEWARIS kata Yes to ISA...ISA okay...perlu dikekalkan...yakni Halal lah dalam Islam...beberapa orang ahli anggota AJK Pewaris ini yang kami jumpa ialah mereka yang berada di bawah PPIM Persatuan Pengguna Islam Malaysia. Pertemuan kami dengan mereka di bulan Mei yang lepas juga diadakan di cafe milik mereka Sembang-sembang Cafe.


arifabdullcom-isa-haram-or-halal.JPG

GMI pernah mengajak PEWARIS berdebat, baca di sini, tetapi mereka telah tidak menerima pelawaan GMI kerana tidak bersetuju dengan metod dan tempat yang ditetapkan oleh GMI.

GMI tetap meneruskan debat tersebut tanpa kehadiran mereka...kerana kami yakin dengan prinsip kami bahawa ISA adalah ZALIM, Haram dan perlu dimansuhkan. Baca di sini.Gambar ini diambil ketika kami berbincang dengan anggota PEWARIS mengenai pelawaan GMI untuk berdebat dengan PEWARIS untuk topik ISA Halal atau Haram.


Gambar ini diambil dari blog PEWARIS. Kekalkan ISA

Moga dengan usaha GMI dan seluruh rakyat Malaysia yang bencikan kezaliman, generasi anak-anak ini dapat terus hidup dalam keadilan...tanpa sekatan kebebasan mereka untuk bersuara dan berhimpun dengan aman, moga mereka terselamat dari kezaliman AKTA ISA.


Moga mereka tidak perlu menderita menanti kepulangan ayah-ayah mereka yang entah bila akan pulang ke pangkuan mereka...meneruskan tanggungjawab sebagai seorang insan yang bebas.


Moga tidak ada ibu yang menderita hingga ke akhir hayat menanti kepulangan anaknya....


Moga tidak ada lagi seorang pun rakyat Malaysia yang harus melalui detik-detik duka dalam kezaliman menantikan sebuah pembebasan dari akta yang zalim....

Mansuhkan ISA

JOM BERSAMA KAMI DESAK MANSUH ISA

1 hb OGOS 2009, 2pm
WARNA TEMA: MERAH HITAM

handbill

No comments: