Friday, 4 April 2008

Peristiwa yang berlalu

Banyak betul peristiwa2 penting yang berlaku dalam kehidupan kita. Apatah lagi sekiranya peristiwa tersebut dapat memberi pengajaran dan menambah pengalaman pada diri kita sendiri mahupun orang lain. Mungkin itulah satu kepentingan dan kebaikan berblogging ini. Dengan cara yang canggih dan mudah.

Oleh kerana saya telah melepaskan kesempatan yang ada untuk mencatatkan pengalaman hidup di ketika ianya berlaku, maka selepas ini saya mesti cuba menghidupkannya kembali mengikut kekuatan daya ingatan saya.

Tahun 2007 diakhir akhir tahun menyaksikan saya dan rakan-rakan mengikuti banyak sekali demo-demo di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.

Tahun 2007 juga saya telah berjaya pregnant sebanyak 2 kali yang kedua-duanya berakhir dengan miscarriage ketika kandungan berusia 7-8 minggu.. sedih memang sedih tapi sebagai Muslim kita percaya akan hikmah2 di sebaliknya. Saya sudah mempunyai empat orang anak..tetapi kalau ikut pregnancy saya dan pregnant sebanyak 11 kali!! yang mana 7 daripadanya berakhir dengan keguguran pada 1st trimester. Anak saya yang paling kecil kini sudah berusia 7 tahun...semuanya kena cover kemudian nanti..

Banyak lagi nak kena cover...little by little lah...but for now..teringin sangat nak bagi pandai post gambar2 and pastekan link ke blog-blog yang saya sering kunjungi sebagai silent reader...would really like to be friends in the cyber space..dapat berkongsi2 cerita..suka dan duka..

4 comments:

Ummi said...

Dear Ummu Asiah,

Thanks for dropping by. I am returning your visit. Lepas ni bolelah lagi bercerita panjang kat blog. Not to worry once you get hoooked to it, you always have something to write.. Welcome to the world of blogging.

ummu asiah said...

Thanks ummi..
Wah..excited..dah dapat a comment.Thanks..tak sabar nak tinggal jejak di blog yang lain pulak.Mak Lang, Kak Elle, Kak Rina..dll..Macam dah lama kenal.

maklang said...

oh...selalu intai blog kite eh...

tak sangka nama kita disebut kat sini...patut batuk tak ilang2!

ummu asiah said...

Mak lang..guess what lebih teruk lagi, saya even termimpikan berjumpa dengan mak lang last nite. Lawak betul..macam kenal sgt..maybe sbb selalu sangat tengok gambar maklang especially the one dengan che abang tu..

thanks 4 for singgah kat rumah yang under construction nih.