Monday, 6 September 2010

'Breaking News' Menteri Dalam Negeri terus ZALIM!

Minggu lepas hari Khamis 3 September, situasi yang sama, ketika menunggu dengan penuh kebosanan kereta diservis saya menerima pesanan ringkas dari Nalini, setiausaha GMI. Namun berita ringkas pada hari itu cukup mengujakan dan buat saya segera ingin memaklumkan pada sahabat-sahabat di Facebook yang sama-sama berkempen supaya Shamsuddin Sulaiman, tahanan ISA 8 tahun segera dibebaskan. Pada hari tersebut akhirnya Shamsuddin dibebaskan juga.

Ramai gembira dan bersyukur dengan pembebasan tersebut. Kami di GMI dan penyokong GMI sudah pasti turut sama bergembira. Namun terdetik juga dalam hati mungkin ada yang bakal jadi pengganti.

Hari ini seperti juga di minggu lepas ketika kebosanan sekali lagi menunggu kereta diservis buat kali kedua, satu emel pula masuk ke dalam kotak inbox.

"Breaking News, Mohd Fadzullah dihantar ke KEMTA"

Sungguh membuatkan kita marah.

Hari pertama umat Islam menyambut kedatangan 1 Ramadan 3 orang ditahan ISA dibawah tahanan reman polis. Ketika itu Fadzullah telah awal lagi menjadi mangsa tawanan polis. Peguam sudah dan sedang berusaha membawa permohonan Habeas Corpus ke Mahkamah.

23 Ramadan kita bergembira dan mengucapkan terima kasih pada Menteri Dalam Negeri kerana membebaskan Shamsuddin Sulaiman, hari ini 27 Ramadan hanya tinggal beberapa hari untuk umat Islam menyambut kemenangan, seorang rakyat Malaysia telah dizalimi oleh Menteri yang sama dengan dihantar ke Kem Tahanan Kamunting untuk merengkuk di dalam sana selama 2 tahun atau entah sampai bila. Shamsuddin Sulaiman merengkuk selama 8 tahun. isteri membuat keputusan memilih berpisah, anak-anak hilang kasih sayang dan mungkin sudah putus hubungan dengan seorang ayah.

Hari ini ketika Mohd Fadzullah sudah berada di Kem Tahanan Kamunting kaum keluarga lansung tidak mengetahuinya sehingga hari ini bila berita ini dipecahkan kepada umum.

Terima Kasih Menteri Dalam Negeri kerana terus-terusan membuktikan bahawa ISA adalah zalim dan anda tergolong dalam mereka yang zalim kerana menggunakan akta ini.

Baca kesah terkini penderitaan isteri tahanan ISA di sini. "Anak bertanya di mana AYAH"

No comments: