Tuesday, 13 January 2009

Selingan tapi tetap BENCI ISRAEL!!!!

Hari ni...entry selingan sedikit....

Ada banyak masa untuk diluangkan untuk membaca dan menulis...
Sedang berada di Service Center...nak service kereta yang dah over limit untuk diservice...tak boleh melanggar hak kereta ni dan hak penumpang penumpangnya...buruk padahnya..
Appointment at 10.00 am....tapi keluar rumah dah at 9.45am...kena pulak terpaksa pergi ke service centre di Petaling Jaya...service Centre di Cheras yang biasa dikunjungi terpaksa lalui waiting list yang lama, another 2 weeks baru boleh service...tu lah akibatnya sebab ambil kereta pelik2 ni...but this car sangat lasak dan tidak memberikan terlalu banyak masalah. Namun dari segi harga..untuk dijual semula...a very no way lah...pakailah sampai lunyai...sebab harganya jatuh dengan begitu teruk...keretanya...ada kawan saya panggil...van Ais Krim...ada ke patut...tapi kalau kereta yang digunakan oleh syarikat pest control tu memangla agak common...
Oleh sebab saya tidak pernah ke service centre ni...tadi saya ambil masa almost 30 mins utk melilau sana sini cari tempat just because I have missed the right turn...memang tension..but I remain cool saja...terpaksa cari kedai minyak untuk isi minyak dulu....Alhamdulillah..lately sejak harga minyak diturunkan...I can smile...when looking at the meter...when I filled up RM50...the pointer melepasi lebih dari takuk half...lega...kalau dulu memang sedih dan geram..
Lega...bila sampai ke service centre ni...dapat layanan 'first class' gak...siap tolong dibukakan pintu utk masuk ke dalam...maybe they knew that I was the one who called them few times asking for the direction....duduk dan dilayan dengan sopan...hilang sikit rasa penat dan lansung tak ada rasa nak marah....the toilet is clean..customer lounge nya amat selesa..ada la biskut dan minuman panas..yang penting saya boleh 'berinternet'..
And now duduk2 lepak...mengisi masa yang terluang...mungkin ambil masa yang lama hingga ke petang...and, I have made my self ready untuk tunggu hingga ke petang...tak ada shopping complex yang berdekatan utk diziarahi...tapi...the staff kat sini dah offer...if I wish to go to any place around here...just inform them and they will arrange a transport for me...a good offer...tapi buat masa ni I just stay here...boleh cari maklumat2 berguna dalam internet about the current issues which I can share in my blog...InsyaAllah...

Buat masa ini dan seterusnya...terus tetapkan hati membenci kezaliman yang melata di bumi kita dan terutamanya kezaliman yang menimpa rakyat Palesine.
BOIKOT BARANGAN yang MENYUMBANG KEPADA NEGARA HARAM ISRAEL...
Jangan Beli Coca-Cola....lagipun ianya tidak baik untuk kesihatan..
Hentikan merokok segera.....IAnya HARAM
Jangan melepak dan minum di STARBUCKS...banyak lagi kedai lain yang boleh dikunjungi.

2 comments:

Aku oku! said...

rupanya kita punya selera yg sama. kami pakai citreon belingo akak pakai renault kango. ok apa... yg penting tahan lasak, selesa utk anak2 dan org tak berapa minat nak pinjam... he he he

ummu asiah said...

dulu kami pun pakai berlingo gak..sebelum ditukar ke Serena..akibat ditipu oleh peniaga melayu Islam kita..yang sampai sekarang kami akan menyumpah seranah dia...akhirnya kami dibantu oleh peniaga berbangsa china yang baik hati untuk menukar kereta kangoo pulak.

memang keta ni tahan lasak..paling kurang calar dan kemeknya..kete lain kejap saja dah calar dan kemek..macm tin milo..memang dah ganas and lasak kena la cari kete yg lasak..

ni dok kat PJ lagi..dok melangut..ntah bila nak sudah..sat lagi balik kena lalui jem pulak..dok makan biskut empat segi ntah berapa keping ntah..malas nak jalan keluar..nescafe dah bercawan2..dah pening ni...