Monday, 17 May 2010

Berita Menggemparkan di Utusan Meloya!!!!!!!

Tu lah...semalam dok cakap besaq sangat TPM @ Menteri Pelajaran ni...PKR Parti Kian Runtuh...dah kalah semalam.

Utusan Meloya pun tak tahu nak letak tajuk apa...gila betul.....tak logik tajuk pasal PRK Sibu semalam tak masuk lansung...lansung secebis pun tak ada berita di front page!!!!

Alamak Berita Hairan pun sama ke?????......saya harap saya tak tersilap hari atau silap berada di sebuah negara yang lain...maklumlah tak tengok surat khabar di kedai untuk verify kan...cuma versi internet saja.....

Jom baca balik apa TPM Muhyiddin cakap semalam.


"PKR? Parti Kian runtuh?... setiap hari ada batu batan yang jatuh dan runtuh, sebahagian besar pemimpin yang sokong PKR dulu juga sudah hilang keyakinan, parti itu tidak berjuang untuk rakyat tapi untuk individu," katanya selepas merasmikan sambutan Hari Guru Peringkat kebangsaan di Universiti Malaysia Pahang di sini, hari ini.
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas krisis parti berkenaan yang dilihat semakin buruk apabila semakin ramai pemimpin dan penyokong parti itu mula meninggalkan parti berkenaan.

Terbaru, PKR Cabang Ipoh Barat semalam dibubarkan selepas 19 daripada 25 Ahli Jawatankuasanya meletakkan jawatan.

Muhyiddin secara sinis berkata, PKR patut dibubarkan terus saja, dan semua pemimpin dan penyokong parti itu beralih menyokong kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

"Saya yakin (krisis yang sedang berlaku dalam PKR) ini akan membuka mata rakyat bahawa parti ini tidak memberi faedah kepada rakyat.., elok bubar dan sokong Perdana Menteri," katanya.
Mengulas krisis politik di Thailand yang dilihat semakin meruncing, Muhyiddin berharap krisis itu akan dapat diatasi segera.
.

2 comments:

fawi said...

kat berita hairan , belah tepi kanan ada ler sikit citer...

saya punya telahan ada keluar.." DAP menang tipis" ada keluar tp versi english kat Star..heheh

psl bik mama tu ..konpom x kuor...

ummu asiah said...

semuanya menghairankan...rasa macam tak wujud PRK Sibu kelmarin and menang malam tadi...

boleh depa dok buat donno...haprak betoi!!!!