Wednesday, 26 May 2010

"The Real 13 Warriors of Royal Democracy"

Satu lagi rakaman mengenai Kes Ops Bubar DUN Perak yang dibuat liputan oleh Citizen Journalist Malaysiakini.

Saya petik kata-kata dari Status Facebook Saudara Sugumaran Periasamy "The Real 13 Warriors of Royal Democracy" - anda adalah simbol demokrasi dan perjuangan bukannya shj bagi Pakatan Rakyat, malah mewakili seluruh rakyat negeri Perak. Mungkin tidak sekarang, tetapi satu hari nanti nama baik anda akan dibukukan dalam sejarah negara utk rujukan cucu cicit anda.

Kemungkinan kata-kata di atas adalah terlalu tinggi buat mereka namun ini adalah perjuangan kita semua..kita semua warriors yang terus akan memperjuangkan keadilan dan kebenaran.

Bak kata Tuan Haji Nazrin yang mengetuai kesemua 13 orang OKT ini mewakili lebih 3000 orang yang turut turun bersama berada di perkarangan Masjid Ubudiyyah dan Istana Iskandariah pada hari kejadian. Polis menuduh mereka sebagai perusuh, orang yang merusuh polis, membaling objek, batu, kayu dan sebagainya, yang engkar dengan arahan polis dan berbagai tuduhan yang berniat ke atas mereka. Hanya 13 orang mereka ditangkap, didakwa dan dipenjarakan dan melalui episod perbicaraan yang panjang dan menderakan jiwa dan tenaga.

No comments: