Saturday, 6 February 2010

Menjelang 9 Februari-Kebangkitan Rakyat menakutkan PM 1 Malaysia

6 hb Februari 2010, setahun yang lepas, Kerajaan dibawah pimpinan Perdana Menteri Malaysia Dato' Seri Najib Tun Abd Razak dengan rasminya telah dengan zalimnya merampas Kerajaan Negeri Perak yang sah dari Pakatan Rakyat.

Pada hari tersebut juga menyaksikan bukan sahaja rakyat negeri Perak, malah seluruh rakyat Malaysia bangun menentang rampasan kuasa tersebut. Pada hari tersebut berlakunya perhimpunan rakyat di perkarangan Masjid Ubuddiyyah menuju ke Istana Bukit Chandan dalam usaha terakhir rakyat untuk menghalang upacara perlantikan Menteri Besar yang haram.

Pada hari tersebut 9 orang awam telah ditangkap dan 4 orang lagi pada hari berikutnya, hingga beberapa bulan kemudian ratusan orang lagi telah turut sama ditangkap di pelbagai perhimpunan aman yang diadakan.


Dua minggu sehingga menjelangnya tarikh 6 hb Februari, Pakatan Rakyat telah mengadakan pelbagai aktiviti bagi menyemarakkan semangat juang rakyat untuk mengambil kembali satu hak yang sah.

Pada 5 hb Februari satu majlis Ceramah Perdana telah diadakan Dewan Kutien di pekan Air Tawar Perak. Ceramah yang mengumpulakan semua pemimpin Pakatan Rakyat Perak termasuk pemimpin utama DAP dan PKR. Tetamu istimewa pada malam tersebut ialah Dato' Seri Anwar Ibrahim, DS Nizar Jamaluddin dan Lim Kit Siang.

Ramai sekali rakyat yang turut sama hadir dengan anggaran 5000 orang di dalam dan di luar dewan dari pelbagai kaum dan agama.


Saya kira perkara sebeginilah yang paling ditakuti oleh kerajaan Najib dan UMNO BN, perpaduan rakyat, kebangkitan rakyat walau apa jua isu yang mereka bangkitkan demi untuk merosakkan perpaduan ini.

Juga ketakutan mereka kepada individu individu yang dirasakan menjadi faktor perpaduan dan kekuatan Pakatan Rakyat. Maka sebab itulah mereka cuba sekali lagi untuk menghapuskan DSAI dengan menjalankan perbicaraan Kes Liwat 2 ini dengan segera dan pantas sekali, agar DSAI segera disumbatkan kembali di dalam penjara.

Jaminan beliau ialah walau apa yang terjadi padanya, samada Anwar ada atau tidak Pakatan Rakyat akan terus kukuh dan kuat.


Kehadiran DSAI di mana-mana jua pasti akan mendapat sambutan hangat dan menggalakkan, tidak perlu dibayar, diupah atau diberi makan rakyat tetap akan datang dari jauh dan dekat.

Walhal, individu ini sedang diberi satu tuduhan yang amat buruk dan teruk sekali. seluruh dunia mengetahuinya, namun kehadirannya tetap dinanti dan disambut meriah.


Sebagaimana apa yang berlaku kepada DSAI begitu jua apa yang berlaku pada DS Nizar Jamaluddin, kehadirannya dirasakan sebagai menggugat kedudukan kerajaan BN, di bawah pimpinannya walaupun sekejap dilihat amat merbahaya dan harus dihapuskan, namun rakyat tetap bangun melawan dan inginkan kerajaan di bawah PR.


Salah seorang mangsa kezaliman polis dan kerajaan BN, Hj Isha turut ditangkap dan dikasari di perkarangan Masjid Ubudiyyah di hari rakyat bangun menolak perlantikan Zambry sebagai MB Perak yang baru hasil rampasan kuasa..namun tetap berani melawan.

Beliau ditangkap ketika bertugas mengawal peserta perhimpunan, seorang anggota Unit Amal.


YB Sivakumar, Speaker SAH DUN Perak.


YB Ngeh Khoo Ham EXCO sah Kerajaan Negeri Perak.


YB Chang Lih Kang ADUN Teja, bekas Setiausaha Gerakan Mansuhkan ISA. Gembira melihat kehadiran kami memberi sokongan.

YB Lee Boon Chye Ahli Parlimen Gopeng bersama Mustafa Kamil Ayub, Pengerusi PKR Perak.


Wajah dua pemimpin PR yang bakal dan sedang merubah negara ke arah yang lebih baik untuk rakyat!!!!

Ustaz Abu Bakar Hussain Pesuruh Jaya PAS Perak

YB Nga Kor Ming berucap mengingatkan tentang ucapan rasis yang keluar dari mulut Pegawai Khas Perdana Menteri 1 Malaysia...orang China datang ke Malaysia untuk jual tubuh jadi pelacur dan orang India untuk menjadi penggemis...maka ini adalah satu alasan kukuh untuk semua menolak kerajaan yang bersifat perkauman dan bukannya 1Malaysia.No comments: