Friday, 26 March 2010

Gambar perhimpunan Aman yang diganasi polis.

Gambar-gambar di bawah ialah gambar-gambar rakaman yang diambil oleh abah asiah salah seorang OKT yang ditangkap di masjid Ubudiah. Gambar-gambar ini adalah suasana yang sama yang dirakamkan oleh jurukamera video polis sebagai bahan untuk dirujuk oleh ASP Halimi semasa memberi kenyataan di mahkamah seperti di dalam entry yang lepas.


Kenderaan FRU yang didakwa oleh ASP Halimi sebagai telah rosak dibaling batu dan objek oleh 'PENYOKONG PAS' dan budak Sekolah Idrisiah. Kenderaan bernombor plat WMK 7241.

Kenderaannya juga didakwa dihalang oleh orang ramai yang berada di kiri dan kanan jalan dari bergerak menuju ke istana.

Relaks je pegawai FRU kat atas ni macam mengahayati keindahan panorama alam saja di sekitarnya saja. ASP Halimi kata keadaan runcing dan balingan objek dan maki hamun dari orang ramai yang katanya membenci polis!!! Polis anjing kerajaan, Polis Bodoh!!!

Katanya lagi orang ramai bertindak ganas dan keadaan kucar kacir.
Gambar ini juga didakwa sebagai orang ramai yang ganas terhadap anggotanya.

Relaks je orang dok tengok FRU...

Ishhh...ganas ke ni???


1 comment:

Anonymous said...

tnjk gamba yg dlm keadaan elok je mst la npk dorang x buat salah ape2..cube tnjk gamba2 polis yg diganasi org awam mcm mn pulak. knp la korang ni x habis2 nak menyuntik semangat benci polis la ape la..ISLAM xde pon suruh org ISLAM menghasut2 org lain.renungi la diri sendiri dahulu sebelum menuding jari pada org lain.wallahualam..