Saturday, 7 February 2009

Bubar DUN...Suasana seperti di Medan peperangan

Buat masa ini saya kongsikan video klip dari malaysiakini menayangkan situasi sebenar yang berlaku di hadapan dan di kawasan Masjid Ubudiah di Kuala Kangsar.

Rakyat hanya ingin memohon supaya Tuanku Sultan bersikap adil dan memberi mandat kepada rakyat dengan membubarkan DUN.

ummuasiah dan Ketua Muslimat Pas Pusat turut terlibat dirempuh oleh FRU...

abah Asiah dtangkap ketika mengambil gambar pakcik yang berkain pelikat dibelasah polis.

Abah Asiah dan 8 orang yang lain buat masa ini ditahan di lokap di IPD Kuala Kangsar. Ummu Asiah dan anak-anak pulang dahulu ke rumah.

Akan update later.

Moga Keadilan tertegak dengan pengorbanan rakyat.

6 comments:

MrsMuffin said...

Salam UmmuAsiah,

Semalam semasa tgk video clip ni saya mmg nampak UmmuAsiah di rempuh oleh FRU.. gerrammm!!

Alahai... AbahAsiah adalah antara yg ditangkap rupanya.. Semoga Allah memberkati usaha kita semua..

Allahuakbar!!

p/s- dalam report live anilnetto.com saya juga terbca yg Asiah terkena teargas.. betul kan?

cikMilah said...

Geram tengok polis buat gitu kat Pakcik kain pelikat tu..

Ambil gambar pun kena tangkap ..takut kalau gambar tersebar ke merata dunia..

Ta, pi la belajar silat ka, TKD ka..dush je kat a*u depa kalau depa rempuh camtu...
desprate sangat dah org pmpuan pun depa rempuh...

ummu asiah said...

RD

mmg betul asiah among the first casualties..ramai yg membantu bergilir2 mencempung asiah dan membawa lari dia masuk ke dlm kwsn masjid. disitu terserempak dgn anilnetto sdg buat coverup..

sdg cari the coverup..tak jumpa pulak dlm website dia..

ummu asiah said...

Kak cik..

thnks for listening and sharing tadi over the phone..

saya bawa anak2 keluar mkn di memory corner..really treat them to a heavy dinner..nak hilangkan stress..

I asked my children..siapa lagi ya kwn baik ummi, ummi nak bersembang..tah kenapa i thot of u and immediately called..before that my ipar2 dok keep on calling me..trying to avoid myself from having to explain mcm2..

hhmmm..okay..must masuk dlm list things to do before i die..ha..ha..

kulupSakah said...

saya rasa ummu asiah salah upload, ni video israel belasah palestinkan? pandai palestin ckp melayu yek?

ummu asiah said...

Kulup sakah..

alamak ye ke..mati la saya..kali dgn datuk 'bijan'

ish..ish..kalau nak tau..saya nampak bila kereta najib lalu dgn laju ada satu pajero berwarna hitam escort..bila sampai depan org ramai..ada lelaki buka pintu kereta, keluar berdiri ditepi pintu yg terbuka dan dgn sombongnya mengeluarkan senapang yang pada saya nampak mcm M16 kot..sumpah saya tak buat cite..C4 saya tak tak nampak pulak..dahsyat la si naji$$$ @ bijan