Wednesday, 4 February 2009

Pembubaran DUN PERAK....Ruang Jihad terbentang lagi......

YB Lih Kang berdiri 3 dari kiri.. Sebahagian dari ADUN pakatan bergambar bersama Menteri Besar dan Exco Kerajaan Negeri sebelum YAB MB Berangkat ke Istana Kinta bagi memohon perkenan DYMM Sultan Perak bagi pembubaran DUN Perak. dipetik dari blog ini

Panas...panas...memang panas dan membahang sejak dua tiga hari ini.....

Malaysiakini tak boleh akses....

Harakahdaily pun tak boleh akses.....

Malaysia today pun macam slow...

Kena cari alternative news dari bloggers Pakatan Rakyat...

Baru sampai rumah...nasib baik dah solat di Jusco AU2 tadi...terus on PC....

On the way nak balik rumah...dapat call dari suami...."dah dengar news ke...Najib nak buat announcement penting.."

Ha...announcement apa pulak..nak take over kerajaan negeri Perak...no way man....Dah dengar cerita yang MB Perak ada cadangan nak bubar sidang DUN Perak...Way to go...

Yes...bubarkan...kali ni pastikan calon yang betul-betul bersih...tapis betul-betul...moga lebih ramai yang ikhlas ingin berjuang menegakkan negeri dan pemerintahan yang adil keluar untuk bertnding....isshh...kalau la saya orang Perak...boleh ke saya offer jadi calon......tengok ramai teman-teman saya dah jadi YB...paling dekat dengan saya dan rakan-rakan di GMI ialah YB Chang Lih Kang...ADUN Teja..seorang pemuda yang murah senyumannya...

Tadi lepas dapat infor dari suami..segera saya tekan no YB Lih Kang untuk dapat kepastian walaupun rasa takut menganggunya...ha ah...dia tak angkat...lepas tu termiss call dari dia...

Then dapat sms dari Lih Kang:

"MB announces that the state govt is seeking king's consent to dissolve state assembly. He's on his way to palace..Pls dun call.low batt. Tq"

Thank you YB...

Alhamdulillah...lega....tak lah senang-senang Najib nak ambil balik negeri Perak...dan Thank you Allah Syukur...kerana memberi ruang dan laluan untuk kami berjihad...berjuang habis-habisan memastikan negeri Perak akan terus diperintah oleh Pakatan Rakyat di bawah pimpinan YAB Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin.
Moga Allah permudahkan segala urusan dan perkenankan do'a hamba-hambaMu Ya Allah....


IPOH, 4 Jan :-Sekitar jam 3.40 minit tadi MB perak meninggalkan Pejabatnya untuk ke Istana Kinta, Ipoh bagi memohon perkenan DYMM sultan Perak bagi memberi laluan kepada satu PR dikesemua 59 DUN Negeri Perak.

4 comments:

Neeza Shahril said...

cepat update ya kak N.. tak sabar neeza nak tahu berita selanjutnya.. bosan lah baca Utusan.. entah apa2 aje berita..

ummu asiah said...

neeza..
kami kat sini kepanasan seluruh anggota badan ni..bnyk alternative news tk dpt akses..tensen..

latest news..MB dah sudah jumpa keluar dgn wajah tersenyum..tak tahu apa maknanya..kena tunggu.....

Fakhzan Marwan said...

Kak,

Thanks, menggeletar2 saya menunggu berita terkini dari Perak, hampeh nyer politician nih...jangan senang2 nak merampas kuasa kat perak...cit..kak, hehehhe...saya tak paham ler...kalau bubar ADUN perak tuh, apa maksudnyer? kenapa ramai suka yang bubar? *buta politik, maap ya*

ummu asiah said...

fakhzan...

kalau bubar kita beri mandat semula kepada rakyat untuk buat pilihan semula..lebih baik..itupun kalau election telus dan bersih...

have to go..ada mtng at 8 di PJ..but i am stil infront of my PC di gombak....stress..dah bgtau sampai lambat..ikut hati tak nak berpisah dgn PC!!!!!!