Thursday, 26 February 2009

Ha...ha...tau pun takut..hebat kuasa blogger and internet...

Untuk pengetahuan..Pak Lah la ni dok kat Pattaya..


Yang memerintah negara kalau ikut term sesetengah blogger ialah SUAMI NAJIB...ini buat rakyat conpius ni...siapa sebenarnya yang sedang berkuasa...apasal pulak kenyataan kenaikan tol boleh terlepas keluar and then Perdana Menteri Malaysia...the outgoing one..buat kenyataan yang amat dramatic...dari luar negara...

Apa-apa pun baguih la...ambik kira pendapat dan raungan rakyat...

So..to all rakyat Malaysia...tengok...kita ada kuasa..bukan hanya kita jadi lembu yang ditarik hidungnya...we have to learn to fight for our rights...for our own good and for the sake of our next generation....

Thumbs up to rakyat!!!!...Teruskan perjuangan!!!!

Harap-harap Pak Lah betul-betul buat seperti yang dicakapkan...bikin serupa cakap..tak rugi apa-apa pun sebaliknya menguntungkan sebab orang akan lagi benci Najib....
Tapi apa yang bakal terjadi esok belum tentu sebab yang akan chair mesyuarat mingguan kabinet ialah NAJI$$$$$...oooppppsss...harap2 tak terbayang RM RM RM RM sign kat depan mata dia...bahaya..memang tak cukup duit sentiasa..paling senang kaut dari poket rakyat dengan cara kenaikan harga barangan, harga tol harga minyak dan sewaktu dengannya....BN...Barang Naik, Bila Naik, Banyak Naik...

rujukan Malaysiakini.....


But in a dramatic twist this evening, outgoing Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi told journalists that the government may reconsider its decision.

According to Bernama, Abdullah was concerned that public anger over the latest hike could affect Barisan National's popularity especially ahead of three crucial by-elections.

He added that the cabinet should consider ways to defer the toll hike as the public would be further burdened by the ailing economy.

Abdullah minta kabinet timbang semula kenaikan tol
26/02/2009 9:01pm

PATTAYA 26 Feb. - Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata beliau akan meminta Kabinet menimbang semula kenaikan tol di lima lebuh raya yang akan dinaikkan di antara 0.68 sen hingga 50 sen berkuatkuasa 1 Mac ini kerana kenaikan itu tidak sesuai dalam keadaan sekarang.

Perdana Menteri berkata kajian semula itu akan dibincangkan pada mesyuarat mingguan Kabinet esok yang dipengerusikan oleh Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

“Kajian semula adalah perkara terbaik yang perlu dilakukan. Selepas itu kita akan buat keputusan yang wajar,” katanya kepada wartawan Malaysia yang membuat liputan Mesyuarat Menteri-Menteri Pertahanan Asean di sini hari ini.

Abdullah berkata walaupun kenaikan itu selaras dengan terma perjanjian konsesi yang ditandatangani antara pihak kerajaan dan pemegang konsesi lebuh raya berkenaan, kelulusan yang diberikan Kabinet beberapa minggu lepas mungkin tidak sesuai dengan situasi sekarang.

“Walaupun dipertimbangkan daripada segi syarat-syarat konsesinya patut dinaikkan, tetapi situasi pada masa sekarang ini tidak wajar dinaikkan kerana keadaan rakyat yang susah,” katanya.
Sebaliknya, beliau berkata satu pendekatan baru akan dicari untuk menangani isu itu, termasuk peruntukan dalam pakej ransangan kedua yang akan dibentangkan di Parlimen 10 Mac. - Bernama

8 comments:

Aina@Azila said...

Apa laa nak jadi kat negara kita ni Kak N?I rasa, bulan 3 ni akan penuh dengan adegan adegan yang amat saspens.

Kata2 Pak Lah tu meke sense, tambahan dalam ekonomi sekarang ni.
tapi, die orng nak dengar ka kata dia?

I rasa macam bahtera dah hampir kehilangan nakhoda pun ada jugak.

Siapa yg betul, siapa yg salah. Yang betul dikatakan salah, yang salah dikatakn betul..arrggg fening fening...

Ya Allah, semoga Engkau kekalkanlah keamanan di bumi Malaysia ini.

tulipurple said...

eeeeeeee...geram sgt..diorg ni tak tau apa makna amanah agaknye kan...tak takut pd janji Tuhan ker?!!

paloi bin mulau said...

teman cakap senang je. pada amno syarikat tol ni lbih penting dari rakyat.

rakyat susah takpe yg penting syarikat tol kenyang.

lagi pun rakyat dah biasa susah. syarikat tol biasa senang muahahahhaha tak gitu?

Aku oku! said...

jom pi demo!!!!!!!!!

boleh posing cara lain pulak. lepas ni siapa nak pakai gambar kena byr royalti. boleh idupkan roadtax. he he he...

ummu asiah said...

Aina..

rasa mcm nak pi ketuk and tenyeh ja muka2 depa tu..baca kenyataan azmi khalid yg dah jadi menteri..la ni baru tau peritnya bila dok kena bayar tol..dulu jadi menteri main lalu saja tol..palang tol terangkat sendiri...ggggrrrrr...

ummu asiah said...

tulip..

mmg gerrrraaammm gillleerrr..kalau baca alternatif news lagi geramm bnyk nya duit rakyat depa balon...rasuah depa..depa tutup mata mcm pirate saja...gggggrgrrrr

ummu asiah said...

paloi..

thnks for visiting..

tu la...kita ikut cakap naji$$$$...ingat tak masa mula nak naik harga minyak dan tol..

RAKYAT KENA UBAH CARA HIDUP...

kepala hatok dia...kat akhirat nanti kita rakyat boleh pakat pijak kepala depa..depa dah jadi mcm semut..lebh kurang mcm tu yg disebut oleh TG Nik Aziz

ummu asiah said...

sham..

tu la dok tunggu juga arahan pi demo..tapi la ni...dalam blog pun dah boleh demo..power...kita letak gambar kita sendiri..

lepas ni kita kira royalti eh..:))