Thursday, 29 April 2010

Aminulrasyid: JOM SEMUA BUKTIKAN SEMANGAT ANDA ESOK!!!!


Hari ini di kebanyakan blog-blog masih lagi membicarakan tentang kesah pembunuhan Allahyarham Adik Aminulrasyid.

Semua berang dan marah dan menuntut agar polis dan kerajaan mengambil tanggungjawab akan hal ini.

Ya, kita semua setuju.

ADUN, Ahli Parlimen Pakatan Rakyat kebanyakannya sudah pun menunjukkan sokongan terhadap isu ini. Kebanyakan dari mereka juga telah turut menziarahi keluarga ini. Baguslah...kini biarlah mereka berehat dan kita meneruskan usaha-usaha menuntut bela ke atas kejadian ini. Bukan sahaja ke atas peristiwa yang berlaku kini, namun untuk pastikan agar ianya tidak berulang.

Saya amat tertarik dengan tulisan di blog "ikut suka aku" yang mengaitkan dengan peristiwa pembunuhan yang lainnya yang berlaku. Khususnya kematian Beng Hock. Seluruh negara dan seluruh kaum dan agama bangun menentang dan membela. Semangat begitu tinggi hingga kini.

Memang itu yang kita harapkan...kita tidak mengira agama, bangsa atau warna kulit atau fahaman politik dalam isu kezaliman dan hak asasi.....sama-sama kita perjuangkannya.

Dari blog Tukar Tiub.

(Bagi yang bekerja usahakan untuk mencari sedikit masa 'time off' untuk ke SUHAKAM di Jalan Raja Laut. Ramai-ramai boleh pergi solat Jumaat di Masjed Jamek atau Masjid India, atau juga di Masjid Negara.

Ini soal keselamatan kita semua, dan kemarahan kita terhadap pihak PDRM yang sepatutnya menjaga keselamatan rakyat dan ini bukan kali pertama!!!! Kita mempunyai tanggungjawab untuk mengehntikannya!!!!!)

JUMAAT ESOK - BERKUMPUL KE SUHAKAM

BERSAMA KITA MELAUNGKAN KEADILAN UNTUK ANAK SEMUA BANGSA !

NOTA :

ESOK SESUDAH SEMBAHYANG JUMAAT – JAM 2.30 PETANG
SEMUA WARGA MALAYSIA YANG PRIHATIN TERHADAP KEGANASAN

DI JEMPUT MENGARAH UNTUK BERKUMPUL KE BANGUNAN SUHAKAM

DIANTARA JALAN TUNKU ABDUL RAHMAN/ JALAN RAJA LAUT.

SILA TUNJUKKAN SIMPATI TERHADAP AMINULRASHID YANG TEWAS
DI SHAH ALAM DUA HARI DAHULU.

No comments: