Wednesday, 28 April 2010

BANGKIT SEMUA SELAMATKAN RAKYAT MALAYSIA.

jurufoto : ummuasiah

Gambar-gambar di bawah diambil ketika perhimpunan Grand Finale di Stadium Kuala Kubu Bharu.

Di malam tersebut puluhan ribu datang dari seluruh pelusuk negara membanjiri stadium mini ini. Semangat tinggi membara. Rakyat sanggup datang dari jauh, membanjiri juga Masjid Kuala Kubu Bharu tumpang berteduh, berehat, membersihkan diri dan menyahut seruan Ilahi.

Memang benar, jumlah ramainya orang pada hari dan malam tersebut tidak dapat diubah menjadi undi yang boleh memenangkan Pilihanraya Kecil Parlimen Hulu Selangor keesokan harinya, namun sekiranya jumlah ini dan ramai lagi turun membantah kezaliman pemerintah dengan sepenuh hati dan jiwa, InsyaAllah dengan bantuan dari Allah pasti kerajaan seharusnya tunduk jua.

Hati pedih dan luluh memandang wajah Allahyarham Adik Aminulrasyid, baru berusia 15 tahun yang ditembak mati oleh polis.

Memandangkan seharian hari ini terpaksa duduk di dalam mahkamah dan liputan celcom yang menekan urat saraf kesabaran maka baru sekarang dapat membaca akan kisah yang tragis dan sedih ini. Sepanjang melallui perbicaran kes di mahkamah mendengar dan memerhatikan gaya dan rentak polis memberi keterangan menambahkan lagi keyakinan bahawa polis sanggup membiarkan diri mereka menjadi alat kepada penguasa demi mengukuhkan lagi sistem pemerintahan yang zalim. Polis sanggup membiarkan diri mereka diodohkan hanya kerana mengikut arahan pihak pemerintah.

Moga rakyat terus bangun menentang kezaliman bukan hanya datang meramaikan majlis ceramah untuk melihat meninjau dan mendengar sahaja. Transform...ubah...menjadi satu kebangkitan rakyat menentang kezaliman.

SELAMATKAN RAKYAT MALAYSIA!!!!!2 comments:

baginda® said...

rmainya.. kat mana gambar nih?

ummu asiah said...

ni di stadium Kuala Kubu Bharu masa ceramah grand finale.