Friday, 23 April 2010

Dari Batang Kali "Bengang Gila dengan Polis dan Najib"

Kami dalam perjalanan ke Kuala Kubu Bharu. Menerima panggilan telefon dari Kak Aliza yang kini berada di Taman Desa Kelisa di Hulu Yam Baru. Berapi-api Kak Aliza bengang dengan polis yang telah mengadakan sekatan lalulintas yang menyebabkan kesesakan lalulintas yang amat teruk sekali.

Nak tahu sebab apa???

Sebab Najib Perdana Menteri 1 Malaysia telah turun ke sana...maka polis terpaksa menurut arahan entah siap tah untuk menutup jalan utama di pekan Batang Kali.

Kak Aliza bengang giller dengan polis yang membuat sekatan tersebut kerana itu adalah jalan utama dan polis pula tidak memaklumkan jalan alternatif yang harus dan boleh pengguna jalanraya ambil.

"Kenapa tutup jalan hanya sebab Najib yang nak datang, ini penyalahgunaan kuasa oleh polis dan Perdana Menteri, mana jalan alternatif yang boleh kami gunakan" begitulah lebihkurang apa yang Kak Aliza nyatakan.

"Maaf puan, kami pun tak tahu, kami bukan orang sini, saya dari Johor ada yang dari negeri-negeri lain juga" jawab polis pula.

" Ini tak boleh jadi, saya akan buat laporan polis mengenai perkara salah guna kuasa ni" sambung Kak Aliza lagi.

"Ok buatlah" jawab polis pula.

Huh...memang teruk, sambung Kak Aliza lagi rombongan Najib yang telah menyusahkan Rakyat di Parlimen Hulu Selangor turut diiringi oleh Polis bermotor besar.....memang nampak gah, angkuh dan megah dan tanpa segan silu menghabiskan duit rakyat, salah guna kuasa itu sudah tentulah sudah!!!

Baru sebentar tadi juga menerima panggilan dari seorang sahabat yang sedang berada di Felda Sungai Buaya. Katanya Najib telah bocorkan wang negara di sana dengan pemberian wang kepada penduduk Sungai Buaya, dalam bentuk tunai dan juga bank deraf...puluhan ribu jugalah kocek negara bocor untuk menunujukkan betapa baiknya Najib dan BN....huh....nak kata apa lagi...

Dengan siapa sebenarnya kita berlawan ni hah???

NAJIB, UMNO, APCO BN????!!!!

Khabar dari kawan kami ni, katanya rancangan asal BN dalam program di sana ialah untuk laksanakan pemberian wang dan program bersama rakyat tu di Masjid Sungai Buaya, tetapi Najib hanya dibenarkan untuk solat Jumaat sahaja dan program selepasnya diadakan di Sekolah berhampiran kerana mendapat tentangan dari anggota Masjid yang menyokong PAS dan Pakatan Rakyat...ini info dari kawan kami...

No comments: