Thursday, 28 January 2010

ISA MENGGANAS LAGI!!!!!!- 10 DITAHAN ISA. Jom kutuk kerajaan yang zalim!!!!


ISA MENGGANAS LAGI....Dalam diam-diam kerajaan Malaysia di bawah pimpinan DS Najib Tun Razak dengan Menteri Dalam Negerinya telah menangkap beberapa orang lagi di bawah ISA. Maklumat dari Menteri Dalam Negeri adalah 10 orang...namun Gerakan Mansuhkan ISA telah juga mendapat maklumat terus dari keluarga dan mereka yang menjadi mangsa.

Pagi ini pada jam 10.30 pagi bertempat di Kuala Lumpur Selangor Chinese Assembly Hall satu sidang media akan diadakan bagi mendedahkan perkara ini kepada umum.

Sudah menjadi cara kerajaan menangkap mangsa tahanan ISA tanpa memaklumkan kepada umum. Mereka hanya akan maklum bila perkara ini dihidu oleh pemberita.

Sungguh jahat dan zalim pihak berkuasa.

Kebetulan hari ini juga kami di GMI telah mendapat jemputan untuk bersama dengan Menteri Dalam Negeri bagi membincangkan isu berkaitan hasrat kerajaan untuk meminda akta zalim ISA. Itupun setelah kita membuat kenyataan bahawa kerajaan tidak pernah merujuk kepada GMI atau Parti politik dari Pakatan Rakyat dan NGO yang bersama PR.

Kami akan tetap dengan pendirian kami bahawa ISA adalah zalim dan perlu dihapuskan dengan segera....

Ingat lagi ugutan Menteri Dalam Negeri dalam kes gereja dibakar....orang lain yang buat kemusanahan dan keganasan orang lain yang dizalimi!!!!

Home Minister Hishammuddin Hussein said that the government will use every means necessary, including the ISA, to ensure the national security.

"I will use everything that is necessary to make sure that the country is safe," he said during a press conference.

No comments: