Tuesday, 26 January 2010

PIDATO ANWAR IBRAHIM-SELAMATKAN MALAYSIA DARI PEMERINTAH YANG ZALIM

Pada hari Ahad lepas kita sekali lagi telah digemparkan dengan peristiwa pihak polis yang telah mengganggu sesi pidato Dato' Seri Anwar Ibrahim di Kg Kerinchi kawasan Parlimen YB Nurul Izzah. Beberapa jam sebelum itu DSAI telah berpeluang menyampaikan pidatonya dengan bersemangat dan berapi-api seolah mencurahkan segala isi hati dan perasaannya pada malam tersbut. Memang beliau ada menyebut betapa geramnya dia.

Beliau juga ada menyebut tentang larangan yang dikenakan ke atasnya dari menyampaikan ceramah di kawasan parlimen anaknya sendiri. Siapa punya arahan sebenarnya....

Alhamdulillah bagi penduduk di kawasan Parlimen Gombak, Ulu Kelang, Ampang dan sekitarnya amat bertuah pada malam tersebut kerana AU2 Taman Keramat telah dipilih sebagai destinasi terakhir dalam siri ceramah 40 hari AMK dalam usaha mereka memberi penerangan tentang komspirasi ke 2 dalam kes Liwat yang didakwa oleh pemuda yang bernama Saiful Bukhari.

Ianya dijalankan dan berakhir pada tarikh 24 Januari kerana pada asalnya DSAI akan dituduh di Mahkamah Jalan Duta pada hari Isnin 25hb Januari 2010. Namun pada saat akhirnya kes tersebut telah ditangguhkan ke tarikh 2hb Februari 2010.

Maka tujuan siri ceramah di seluruh negara diadakan ialah untuk memberi penjelasan kenapakah harus sama-sama bangun menentang tuduhan ini dan khususnya konspirasi menjahanamkan DSAI buat kali kedua.

SELAMATKAN MALAYSIA!!!

Walaupun tujuan pidato dan ceramah diadakan ialah untuk usaha memberi penjelasan dan usaha menyelamatkan DSAI, namun kedatangan DSAI dan munculnya beliau di atas pentas dengan membawa isu dan tajuk " SELAMATKAN MALAYSIA". Terlalu banyak isu kezaliman dan salah kuasa yang perlu didedahkan.

DSAI menyebut tentang kes Altantuya-Monggolia, katanya ianya bukan isu peribadi, seorang telah dibunuh, kemudiannya seorang saksi penting pula hilang, Bala hilang selepas membuat pengakuan hubungan erat DS Najib dengan mangsa pembunuhan, Hakim ditukar, orang yang bawa isu, saksi dan bukti yang kena hukum. Persoalannya di sini siapa yang cuba 'dicoverupkan'???

NAJIB-ROSMAH???

"Najib...Rosmah???.....apakah orang yang macam ini yang boleh diharapkan untuk selamatkan negara kita Malaysia???"

SPRM KENAPA TAK SIASAT???

Bagaimana pula dengan pembelian dua buah kapal selam SCORPENE dan jet 18 jet pejuang Sukhoi yang akhirnya ada yang tidak dapat berfungsi selepas kerajaan membelanjakan berjuta-juta Ringgit Malaysia dan membabitkan komisen yang tinggi yang juga dikaitakan dengan pembunuhan Altantuya. DSAI bertanyakan.."Kenapa MACC tidak siasat?????...maka jawab MACC sebab kapal selam...dah tenggelam macamana nak siasat"

LAWAN RAKYAT SELANGOR!!!

Isu usaha menjatuhkan kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Selangor juga turut disentuh. Disebut secara lantang oleh beliau..."KALAU NAK JATUHKAN SELANGOR LAWAN RAKYAT SELANGOR" dengan penuh semangatnya dan disambut dengan laungan yang lebih semangat dari rakyat Selangor yang hadir.


ISU KEMEWAHAN KHIR TOYO

Isu Khir toyo masih juga tidak selesai dan tidak diberi keutamaan oleh SPRM lansung, dakwaan DS Khir Toyo mempunyai beberapa buah rumah mewah berharga puluhan juta ringgit setiap satu...kenapa tidak selesai, kenapa tidak siasat????....ooooo...sebab ada banyak sangat pokok besar di sekelilingnya maka SPRM TAK NAMPAK!!!!!!....

bersambung......

No comments: