Wednesday, 27 January 2010

Pidato Dato' Seri Anwar Ibrahim-SELAMATKAN MALAYSIA BHGN 2

Entry kali ini menyambung kembali isi-isi pidato rakyat yang disampaikan oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim seperti yang tertulis di entry yang lebih awal.

Media Alternatif

Sehingga kini sudah terlalu banyak masalah dalam negara yang telah dapat dibongkarkan dan diberitahu kepada umum oleh media altenatif dan disebarkan secara meluas melalui medium internet, blog, facebook, tweeter dan tidak ketinggalan juga melalui ceramah-ceramah umum dan forum-forum rakyat yang diadakan di seluruh negara. Ini lah sahaja sumber yang dipunyai oleh Pakatan Rakyat untuk menamyampaikan maklumat.

Memandangkan segala salah laku pemimpin BN telah berjaya dedahkan terutama sekali dalam soal yang paling penting iaitulah soal kewangan negara dan rakyat maka mereka sengaja membawa isu-isu lain untuk menenggelamkan segala isu berkaitan salah laku mereka. Maka timbullah isu Kalimah Allah dan keganasan ke atas gereja, masjid dan juga surau.

Kehilangan Enjin Jet..besi buruk ke

DSAI sekali lagi membawa contoh tentang kehilangan enjin jet pejuang, suatu perkara besar yang diambil sebagai mudah dan kecil oleh Menteri yang berkaitan. Menteri mengatakan bahawa harga enjin tersebut tidak mahal RM 300 ribu lebih sahaja

"Apa dia ingat ini scrap iron ka?" marah DSAI.

"Jet pejuang bernilai RM 300 ribu lebih, kemudian yang disalahkan kakitangan yang berpangkat sarjan ke bawah saja. Depa ingat rakyat bawahan hanya baca Utusan Melayu saja ka. Akhbar Melayu yang memperbodohkan Melayu".

"Menjadikan Melayu bodoh dulu kini dan selamanya!!!"
bidas DSAI lagi dengan lantangnya.

" Ada percubaan coverup, ada tuduhan terbaru tidak terjawap, komisen melibatkan Altantuya." pendedahan DSAI mengenai kes yang berkaitan dengan pembunuhan Altantuya yang berkait rapat dengan pembelian alat senjata.

"Kenapa orang China peka dengan perkembangan politik???, sebab suratkhabar China sebar luas isu politik semasa tetapi Utusan Malaysia tutup semua ini"

"Siapa khianat pada Melayu???"

"UMNO!!!!!" jerit hadirin di bawah.

"Puluhan ribu hadiri pidato di Sungai Manik, ada banner "ANWAR KHIANAT MELAYU", tanah Melayu banyak tergadai, orang yang kononnya menyelamatkan Melayu, pegang keris tak mampu menjawap...siapa yang gadai tanah melayu"

Peristiwa 1998-13 tompok air mani

DSAI membangkitkan kembali kes Liwat terhadapnya di tahun 1998 di mana ketika itu setiap hari RTM, dan TV3 membuat fitnah terhadapnya. Hakim yang mengadilinya juga sudah mati. Ketika itu Peguam Negara mengatakan bahawa "Ada bukti nyata ada 13 tompok air mani dijumpai di atas tilam. "teruk betulla"...komen DSAI. Isu ini boleh dirujuk di dalam buku "ANWAR on TRIAL" untuk kita memahami kembali konspirasi paling jahat untuk menjatuhkan DSAI hanya kerana ingin membongkarkan kejahatan pemimpin BN.

Konspirasi Liwat 2

Isu LIWAT 2 yang membabitkan bekas pembantu khas beliau juga turut diketengahkan di malam Pidato Rakyat.

" Doktor HKL dah kata tak ada luka, tak ada masuk, bawa kes ke Hakim, Hakim kata, mungkin ada cara lain kot. Apa lubang hidung, lubang telinga...mungkin"...sindir DSAI dengan disambut gelak ketawa dari hadirin.

"Syeikh Yusuf Al Qardhawi telah mengatakan, selagi saya ada ikhtiar saya akan ambil kes ini dan bela anta si seluruh dunia dengan seluruh daya upaya saya!"...dedah DSAI mengenai ikrar dan janji ulama besar dunia ini yang telah datang berkunjung ke Malaysia pada Disember lepas.

Pemimpin tamak dan rakus

"Kita berhadapan dengan masalah pimpinan Melayu yang tamak dan rakus. Mereka mengatakan kita agen Kristian, semua terpengaruh, nak jadi Kristian, nak pertahankan kezaliman", DSAI menyentuh tentang isu Kalimah Allah yang disepakati oleh pimpinan PR boleh digunakan oleh agama lain selagi tidak mencemarkan kalimah yang suci itu.

Di dalam isu kalimah Allah, Utusan Malaysia mengatakan bahawa umat Islam terancam, jika sekiranya benar UMNO sungguh-sungguh nak pertahankan aqidah dan Allah dia, kenapa masih zalim pada orang pada rakyat, "Islam apa kalau zalim pada orang,fitnah khianat, bunuh dan rasuah".

"Islam pada seruan dan penghayatan, fair and just to the people."

Konspirasi menumbangkan PR Selangor

"Mereka guna segala kekuatan untuk menghancurkan Selangor, hingga meletihkan EXCO hendak berfikir. Najib jadi Pengerusi UMNO Selangor dengan niat hendak merampas kembali Selangor. Maka saya bersetuju untuk masuk menjadi penasehat ekonomi Selangor untuk serang mereka habis-habisan!!!"

"50 tahun UMNO memerintah, mereka tidak membuat apa-apa, tetapi kita buat, kita beri air percuma, khairat kematian kepada keluarga si mati, skim TAWAS untuk anak yang baru lahir, dia tidak pernah buat. Kalau datang ziarah baru bagi."

"Kita buat sesuatu yang transparent, semua dapat, China, India semua dapat "

Mengenai sikap orang melayu yang masih menyokong kuat UMNO, DSAI menempelak dengan mengatakan:

"Saya tidak hairan dengan orang-orang kaya yang sokong UMNO kerana mereka menikmati AP dan sebagainya,yang saya hairan yang miskin di bawah yang masih sokong UMNO"

Beliau juga menceritakan tentang lawatannya ke UAE dan berjumpa dengan pelabur di sana. Mereka berjanji bahawa mereka akan datang dan melabur di Malaysia dan Selangor khususnya. (maka teringat akan saya bahawa dalam masa yang sama DS Najib juga melakukan rombongan ke UAE dan memetarai perjanjian pelaburan dengan sebuah syarikat yang berjanji akan melabur dalam projek rumah hijau)

DSAI memberi jaminan bahawa Selangor mampu mengurus negeri dengan baik tanpa sebarang bantuan dari kerajaan Pusat.Tuduhan memiliki aset RM 3 billion

DSAI juga mendedahkan tentang tuduhan keatasnya yang dibuat 10 tahun lepas mengenai pemilikan aset bernilai RM 3 billion. Namun bila Ketua Penyiasat yang kini sudah pencen membuat akuan bahawa dakwaan itu sebenarnya tidak berasas dan tidak benar, tidak ada pula media kerajaan yang menghebahkannya. Beliau mengatakan beliau telah memaafkan semua media perdana ini, namun nampaknya mereka masih melakukan kerja jahat dan fitnah yang sama.

Pendedahan yang disebutkan oleh DSAI di dalam pidatonya sememangnya bukanlah sesuatu perkara yang baru bagi kita yang sering melayari media alternatif, namun perkara ini penting untuk terus dimaklumkan kepada rakyat secara umum yang masih menerima secara bulat berita yang disampaikan oleh media arus perdana seperti Utusan Malaysia, Berita Harian dan TV perdana.

Segerakan Bicara Qazaf Saiful Bukhari.

Ustaz Badrulamin dijemput khas untuk bermunajat dan bersama-sama memohon kepada Allah untuk kesejahteraan Malaysia dan menyelamatkan DSAI dari Konspirasi Liwat ke 2 yang membolehkan DSAI dipenjarakan sekali lagi.

"Segerakan Bicara Qazaf Saiful Bukhari" kita meletakkan pengharapan yang tinggi kepada Mahkamah Syariah untuk menyelesaikan isu dakwaan liwat oleh Saiful Bukhari memandang tiada bukti yang dapat dibawa oleh Saiful dan pihak pendakwa. Mahkamah Syariah boleh meneruskan pendengaran kes Qazaf ini tanpa menunggu selesai perbicaraan di Mahkamah Tinggi Jenayah seperti yang didakwa oleh Menteri Dato' Jamil Khir. Mahkamah Syariah adalah setaraf dengan Mahkamah Tinggi.

Jadi memang jelas mereka sengaja melengah-lengahkan kes di Mahkamah Syariah kerana sudah tahu pasti Saiful akan kalah kerana ketiadaan sebarang bukti tentang dakwaan liwatnya. Oleh kerana inilah Angkatan Muda Keadilan Parti Keadilan Rakyat berkempen berhabisan untuk mendesak agar segerakan bicara Qazaf Saiful Bukhari.


Saudara Zainol, pengerusi Majlis bersama Saudara Nazri bekas Pengerusi Gerak yang baru bersama PKR.

Gambar-gambar di sekitar majlis pada malam tersebut.


No comments: