Saturday, 9 January 2010

Lagi gambar Perarakan Aman..berjalan 4 km ++ AKSI penuh Warna Warni...


Wow....Teka siapa saya...cari maklumat di sini....
.

Suka dia dapat jumpa ummu asiah...memang dah lama sangat tak nampak muka dia ni...tak silap saya saya mula melihat muka dia di mana-mana demo sejak peristiwa penangkapan 10 orang tahanan reformasi pada tahun 2001.

Aksi seorang SB...tak perlula catit-catitkan...videokan semua pergerakan...simpan video tape tu elok-elok kot nak dijadikan bahan bukti.

Saya masih ingat kata-kata Anfal anak sulong YB Saari Sungib ketika kami menyertai perhimpunan desak bebas tahanan ISA di Bukit Aman dalam tahun2001 mungkin.."Makcik tu lah orang yang ada dalam bilik bersama kita orang masa jumpa ayah di Bukit Aman, dia amek gambar"...sah la SB Bukit AMan menjalankan tugas.

Saya suka lihat aksi ini...Mengambil peluang berniaga..tapi bukan sebarang perniagaan ni....

“Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang mu’min diri dan harta mereka dengan memberikan surga untuk mereka. Mereka berperang pada jalan Allah; lalu mereka membunuh atau terbunuh. janji yang benar dari Allah di dalam Taurat, Injil dan Al Qur’an. Dan siapakah yang lebih menepati janjinya daripada Allah? Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan itulah kemenangan yang besar. (QS. At Taubah : 111)
2 comments:

ali said...

cayala kak nashita

ummu asiah said...

ali..

terimakasih kerana mempercayai...:))